BOWMORE

Tina Sundberg

Anders Sterner

Instrumenten

Bokning

CD: Special Blend

 

 

Cold Mountain Band

BOWMORE

 

 
Ömhet     2011-07-15  Colesburg Baptist Church, Elisabethtown, KY.

 
Slängpolska efter Byss Kalle     2013-11-23   Möklinta Hayride    [Foto: Mikael Moilanen]

 

 

BOWMORE

är en duo med bl a den unika sättningen nyckelharpa och banjo. De båda nationalinstrumenten från Sverige och Amerika passar oväntat bra ihop. Banjons korta toner och harpans rika klang kontrasterar mot varandra och kompletterar varandra perfekt i händerna på de båda musikanterna. Musiken är som sig bör en blandning mellan amerikanskt och svenskt - ömsom blixtrande snabb ömsom finstämt känslosam.

Duon är mångsidig. De trakterar även gitarr, fiol, kontrabas och spelar då bluegrass musik. Deras stämsång går rakt till lyssnarnas hjärtan. Ett mycket uppskattat inslag på firmafesten, födelsedagskalaset, bröllopet, etc.

 

 

 
Hej Kristina & Anders!
Tusen tack för i fredags! Det blev en hellyckad kväll och succé tack vare Er. Ni spelar så trevlig musik och man är helt imponerad av alla instrument Ni kan traktera. Ni sjunger så mysigt oxå. Det är nästan så man känner sig på Jills veranda i Nashville. Ja, det var fullt av superlativer över våra excellenta jubileums-musikanter. Ni smälte liksom in i vårt gäng med Er sköna musik. Hjärtligt Tack! Hoppas vi får höra Er igen!
Kära hälsningar
Käthe Sivander
Sigtuna-Arlanda IWC